Mitt liv med hund är långt. Vi har alltid haft hundar i mitt föräldrahem. Min far var drevdomare och uppfödare av Norsk Elghund Grå, dessutom fanns även alltid hemma en stövare och ett par strävhåriga Foxterrier. De sistnämnda var mina favoriter.

Den första egna hunden blev en Cocker Spaniel, som följdes av Pudel och ”Gråhund”. Första Taxen i mitt liv var strävhåret Passkyttens Intus och med honom var kärleken till rasen ett faktum. Jag ville så småningom själv föda upp dessa härliga hundar och köpte in min första avelstik från Viveka Nilsson. Det är SvCH SUgvCH Mikkels Mirabella som varit en fantastisk avelstik. Av hennes 15 valpar är 8 champions.SUgvCH SVCH Mikkels Mirabella

 

Namnet Skuleskogen kommer från vårt smultronställe vid Höga Kusten där vi hittat vår vrå i världen där vi får njuta av naturens mångfald i frid och harmoni. Vad skulle då passa bättre som namn på min uppfödning än Skuleskogen. Torpet och Taxarna är två älskade saker som ligger mig varmt om hjärtat. (Ja jag får väl inte glömma att jag har en ”gubbe” också.)

 

Utsikt från mitt kära sommartorp vid Skuleberget Mitt sommartorp

En hund som betytt mycket för mig.
Passskyttens Intus  S33253/83 SN

e. INTUdCH NORDUdCH SJdCH
Sports Lattjo S56239/77 SN

u. NORJdCH Frida S53410/79 SN

STAMTAVLA 

Och som även blev begynnelsen till min passion för strävhårig tax.

 

" Prillan " med registrerat namn TUSSI S40608/85 kom till familjen som omplaceringshund 1986. Hon skulle annars ha avlivats. Det var en liten fet otrimmad stackare som i sitt tidigare boende hade dåliga erfarenheter av barn. Därför lärde hon sig aldrig att tycka om barn. Hos oss blev hon trimmad och i övrigt hjälpt till att komma i fin form. Vid en utställning erövrade hon ett andra pris och det tyckte vi trots allt var bra eftersom hon ”räddades” för att vara familjehund. Vi var glada för att ha lyckats med det trots att hon var i dålig kondition när hon kom till oss. Prillan kom att bli en glad och trevlig liten tjej som vi uppskattade mycket i familjen. Hon hade ett antal goda år hos oss innan hon p.g.a. sjukdom fick somna in 1991.   

STAMTAVLA 

Den första kullen valpar föddes här den 23:e Mars 1991 efter min stamtik SU(gv)CH SVCH Mikkels Mirabella
Täckhund till denna kull var SUdCH SJdCH Ubsola Junker

På bilden tv. Skuleskogens Amiral , Amanda och Amadeus
här 6 veckor gamla